proeve2-werk proeve van meesterschap 2proeve1-werk proeve van meesterschap 1proeve3-werk proeve van meesterschap 3proeve4-werk proeve van meesterschap 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Biografie

Naam Paula Kool (1978)
Opleiding Juni 1999, Zelfstandig beroepsbeoefenaar, Bloembinden
  Juli 2003, Gespecialiseerd beroepsbeoefenaar, Bloembinden
  Oktober 2005, Proeve van Meesterschap
  (Alle aan het Wellantcollege te Houten)Paula-lc-smAl vanaf jonge leeftijd is Paula gefascineerd door de natuur. Door lange wandelingen met haar ouders door de natuur ontdekte zij dat dit een wereld is waar zij zich prettig in voelt. Met een boomkweker als vader, een moeder, dochter van een kweker, en een zus in de bloemen, was de keuze voor een vakopleiding als bloembindster als vanzelfsprekend. Tijdens de opleiding Gespecialiseerd bloembinden, leerde Paula op een andere manier naar haar vak en omgeving te kijken. Daarmee begon ook de verwondering waarop alles in de natuur geordend is, de altijd durende cyclus van leven en dood, de kwetsbaarheid en de kracht.
Op zoek naar een platform voor haar werk liet Paula zich in 2009 balloteren bij de plaatselijke kunstenaarsvereniging STA-ART.  Sindsdien exposeert Paula regelmatig met haar werk op diverse locaties.